Zonwering is een belangrijk onderdeel van ieder huis. Het is niet alleen functioneel, maar het maakt een woning ook helemaal af. Er zijn diverse soorten en maten zonwering en daarom lees je in dit artikel meer over de voordelen van elke soort zonwering.

#1. Rolluiken

Rolluiken kunnen het wooncomfort enorm verhogen in huis. Het zorgt namelijk voor een goede temperatuurregeling in huis. Het blokkeert de warmte van de zonnestralen, waardoor het in de zomer lekker koel blijft in huis. In de winter werken ze juist als extra isolatie, waardoor de warmte lekker binnenblijft. Dit zorgt er ook weer voor dat de energierekening laag blijft. Daarnaast fungeren rolluiken ook als geluidsisolatie. Het geluid, zoals verkeer en andere omgevingsgeluiden van buiten worden namelijk gedempt. Hierdoor kun jij ongestoord rustig in huis leven of lekker doorslapen.

#2. Screens

Screens zijn een mooie, moderne toevoeging aan ieder huis. Screens zorgen daarnaast voor meer privacy, doordat mensen niet naar binnen kunnen kijken, beschermen je meubels door het tegenhouden van de uv-stralen en zorgen voor optimale lichtregulatie. Met deze optie kun je namelijk precies reguleren hoeveel licht jij naar binnen wil hebben. Bij Degalux.com kun je screens samenstellen, laten inmeten en ook nog eens laten monteren door een vakman. Op die manier kun jij het helemaal uit handen geven en weten dat het goed wordt gedaan.

#3. Zonnescherm

Het lekkere weer komt er weer bijna aan en dat betekent… tijd om de tuin klaar te maken! Hier hoort uiteraard een goed zonnescherm bij, zodat je in de zomer lekker in de schaduw kunt zitten, maar ook voor de temperatuur in huis scheelt dit aanzienlijk. Een zonnescherm beschermt namelijk optimaal tegen oververhitting en houdt de warmte buiten. Het voordeel hiervan is dat je geen daglicht verliest in huis. Daarnaast kun je een zonnescherm helemaal afstellen op jouw eigen wensen en behoeften. Kies de juiste kleur, print en afmeting, zodat jij ook optimaal kunt genieten van de uitstraling. Naast het visuele aspect is het ook erg comfortabel dat de zonneschermen elektrisch zijn. Dit kun je dus gemakkelijk bedienen.

#4. Duurzame zonwering

De kosten voor energie lopen al steeds hoger op en daarnaast is duurzaam leven voor ons allemaal belangrijk. Doordat de zonwering meestal op de zonnigste plekken van je huis hangt is het superslim om voor de aandrijving gebruik te maken van zonne-energie. Bij Degalux kun je zowel screens als rolluiken afnemen met een solar motor. Hierbij leveren ze een zonnepaneel mee dat wordt bevestigd op je rolluik of screen en hiermee wordt je zonwering draadloos van stroom voorzien. Dat is toch ideaal!

Welke soort zonwering past het beste bij jouw woning?