Net als elk ander apparaat is een voertuig een grote investering voor je bouwbedrijf. Hoewel er veel omstandigheden zijn waarin je je eigen voertuig zou kunnen gebruiken om naar de werkplek te reizen, zijn er andere manieren waarop het kopen van een voertuig voor je bedrijf zinvol kan zijn. Hieronder noemen we hier een paar redenen voor. Je nieuwe bedrijfsauto verzekeren is vervolgens natuurlijk een must!

Merkontwikkeling

Een van de beste manieren om je naam als bouwbedrijf onder de aandacht te brengen, is door je naam letterlijk onder de aandacht te brengen. Je kunt op verschillende plekken advertenties plaatsen, maar je kunt ook een bouwvoertuig inzetten als onderdeel van je merkontwikkelingsplan. Weinig mensen zouden een persoonlijk voertuig uitrusten met de naam en het logo van hun contractant op de zijkant. Maar bij een bedrijfsauto is dat gebruikelijk. Als je aandacht probeert te krijgen in specifieke buurten of gemeenschappen, kan dit een goede manier zijn om bekendheid met je bedrijf te genereren.

Opslag van apparatuur en materiaal

Voor veel eigenaren van kleine bedrijven in de bouw is het niet mogelijk om alles te doen en alle apparatuur op de bouwplaats achter te laten. Het kan zijn dat je gereedschap heeft dat bij je bedrijf hoort en dat je aan het eind van de dag mee moet nemen. Bovendien kan het zijn dat je bepaalde materialen op de locatie moet afleveren. Als je persoonlijke voertuig je niet over de ruimte beschikt, kun je overwegen een voertuig te kopen dat speciaal bedoeld is om deze apparatuur en materialen in te vervoeren. Gelukkig biedt deze aanpak je ook een handige en draagbare plek om ze op te slaan. Zo staan ​​ze altijd klaar om te gaan als jij dat ook bent.

Minder slijtage aan je persoonlijke auto

Uiteindelijk is het de moeite waard om bij het evalueren van een grote aankoop voor je bouwbedrijf te overwegen hoe je voor de alternatieven betaalt. Als je geen bouwvoertuig koopt, ga je waarschijnlijk je eigen voertuig gebruiken. Dat is misschien geen groot probleem als je slechts een paar kilometer heen en weer reist en het voertuig niet voor daadwerkelijk werk gebruikt. Aan de andere kant, als je vijf dagen per week tot 240 km per dag naar verschillende locaties van klanten rijdt, zul je dat aantal kilometers op je voertuig merken. Je betaalt meer voor benzine, maar ook voor het verversen van de olie en het vervangen van banden. Als je een speciaal voertuig voor je bedrijf hebt, kunnen deze uitgaven aan je bedrijf gebonden blijven, en niet aan je persoonlijke financiën.

Mogelijkheid tot carpoolen

Als eigenaar van een bouwbedrijf werk je mogelijk alleen of met een handvol werknemers. Wanneer je naar een werklocatie op enige afstand pendelt, moet je beslissen of je mensen vraagt ​​hun eigen auto te nemen of een manier te vinden om te carpoolen. Veel voor de bouw bestemde voertuigen hebben ruimte voor meerdere passagiers, waardoor carpoolen mogelijk wordt. Als je probeert de kosten voor het woon-werkverkeer te verlagen, of als je beperkingen hebt aan het aantal auto’s dat je naar de werkplek kunt brengen, kan de mogelijkheid om te carpoolen veel problemen oplossen.