Het verduurzamen van het huis wordt steeds belangrijker. Logisch ook, want het scheelt je niet alleen een hoop geld, maar je draagt er ook je steentje bij aan een beter en schoner milieu. Toch blijkt dat lang niet iedereen weet hoe ze de eerste stap naar verduurzaming kunnen zetten. Uiteraard is het laten plaatsen van zonnepanelen een manier, maar zo zijn er ook tal van mogelijkheden om dit wat kleiner aan te pakken. Om je te voorzien van wat handige tips, hebben we in dit artikel maar liefst 3 handige manieren voor je, waarmee het verduurzamen en daarmee ook besparen een stuk gemakkelijker wordt.

Zorg dat naden en kieren dicht zijn

Een goede eerste stap om je huis een stuk energiezuiniger en daarmee ook duurzamer te maken, is door te zorgen dat naden en kieren dicht zijn. Vooral bij oudere huizen zien we vaak dat er wat ruimte is tussen de onderkant van de deur en de vloer, waardoor koude lucht gemakkelijk de woning binnen kan en de warmte veel sneller kan ontsnappen. Handig is dus om bijvoorbeeld te zorgen voor tochtstrips en eventueel andere soortgelijke maatregelen. Dit lijkt misschien maar een minimale impact te hebben, maar dat is in de praktijk dus absoluut niet het geval. Naden en kieren zijn binnen veel woningen één van de grootste boosdoeners als het gaat om kou- en vochtproblemen.

Laat zonnepanelen installeren

Wanneer je serieus impact wilt maken op het milieu en uiteindelijk dus ook op je portemonnee, is het aan te raden om zonnepanelen te laten plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat je voor een groot deel of zelfs volledig zelfvoorzienend wordt en dus geen kosten meer hebt voor het  verbruik van stroom via je energieaanbieder. Belangrijk daarbij is wel dat je je goed laat adviseren en dus ook zeker weet dat je de juiste hoeveelheid panelen laat plaatsen. Wil je een passend advies of eens vrijblijvend in gesprek, dan is Recharged de partij die je hierbij kan helpen! Zo kunnen ze naast het geven van een passend advies zonnepanelen installeren in Westland en omstreken en staan ze ook na installatie voor je klaar om je vragen te beantwoorden. De gemiddelde terugverdientijd ligt rond de 7 jaar en is dus een stuk aantrekkelijker dan de meeste spaarrentes op de bank. Zelf niet de financiële middelen? Dan zijn er vaak ook allerlei financieringsmogelijkheden, zodat je direct profiteert van een besparing.

De muren isoleren

Stel dat je kiest voor het laten plaatsen van zonnepanelen, dan ben je alleen zelfvoorzienend als het gaat om stroom. Dit zegt dus nog niets over hoe goed je huis is geïsoleerd en of je misschien wel veel te veel gas gebruikt. Voor de mensen met een warmtepomp is dit niet aan de orde, maar voor de mensen die het huis verwarmen door middel van een CV ketel natuurlijk wel. Een goede manier om te zorgen voor een lager verbruik van gas en dus ook te zorgen voor een beter geïsoleerd huis, is door het isoleren van de muren. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter binnen blijft en de kou buiten. Los van het feit dat het zorgt voor een lagere energierekening, maakt het vaak ook je huis in het geheel een stuk aangenamer.