Erger je je soms aan de internetverbinding? Bijvoorbeeld op zolder, waar je nét niet genoeg wifi streepjes hebt? Er zijn een paar manieren om echt alles uit je internetabonnement te halen:

Router verplaatsen

Een quick win is om te gaan schuiven met je wifi-router. Zet hem eens op een andere plaats neer, en kijk of je wifi-signaal zo verder reikt. Het is handig om zo weinig mogelijk obstakels voor je router te zetten. Dus staat hij in een kast of achter de bank, haal hem er eens achter vandaan. Daarnaast werkt het ook het beste wanneer de router niet op de grond staat, maar ongeveer op heuphoogte.

Bedraad internet in plaats van wifi

Werkt het schuiven met de router niet, dan kun je verder naar deze stap. Het is iets meer werk, maar je internet werkt het beste wanneer je apparaten zijn verbonden met de router. Niet verbonden via wifi, maar lekker ouderwets met een utp-kabel. Zeker voor apparaten die wat verder bij de router vandaan staan, kan dit zorgen voor een betere internetervaring.

Toch overstappen?

Wil het allemaal nog steeds niet lukken, dan kan het natuurlijk ook gewoon aan je internetabonnement liggen. Zeker als je je abonnement al een tijd geleden hebt afgesloten, kan het zijn dat de snelheid niet meer toereikend is. Misschien is je gezin intussen uitgebreid, of ben je meer thuis gaan werken. Daardoor kan je internetabonnement ook aan verandering toe zijn. Misschien is er intussen wel een glasvezelverbinding bij je mogelijk? Het kan dan geen kwaad om glasvezel abonnementen te vergelijken.