Veel mensen denken wel na over hoe fijn het is om een huis te hebben, maar denken niet na welke problemen komen bij een huis hebben. Normaal zeggen we niet wees negatief, maar in dit geval is het verstandig om realistisch geïnformeerd te worden. Daarom hebben wij deze blog geschreven, om er voor te zorgen dat jij precies weet wat bepaalde valkuilen zijn wanneer je je eigen huis hebt!

Wc’s zijn een hel

Helaas komen bij wc’s heel vaak problemen kijken, zijn we achter gekomen. Veel mensen denken alleen maar na over de inrichting van een wc-ruimte of badkamer zonder na te denken over bepaalde problemen omtrent leidingen of verstoppingen. Je ziet dat dit vooral in grote dicht gebouwde steden een probleem is. De huizen, en dus ook de leidingen, zijn zo oud dat niemand er naar omkijkt. De prijzen op zichzelf liggen al hoog, laat staan als je dan ook nog eens de leidingen gaat vervangen.

In een stad als Amsterdam zal je dus eerder een verstopte wc afvoer hebben dan bijvoorbeeld in lokaal Friesland. Mocht dit zo zijn, zorg dan dat je heel snel een loodgieter Amsterdam aan de haak slaat. Doe je dit niet, richt je alleen maar meer schade aan!

Cv-ketels hebben daadwerkelijk onderhoud nodig

Hier stond ik zelf ook van te kijken, omdat ik er simpelweg nooit over nadacht. Laat je je Cv-ketel niet regelmatig onderhouden dan gaat het je op de lange termijn veel meer geld kosten. Hoewel onderhoud van je Cv-ketel niet wettelijk verplicht is, is het dus wel zeer sterk aan te raden. De vuistregel is om je ketel ongeveer 1 à 2 keer per jaar te laten onderhouden. Zo krijg je een schonere verbranding in je ketel en dus efficiënter gebruik van je energie! Met de energieprijzen anno 2024 is efficiënt gebruik iets waar ikzelf in ieder geval blij van wordt.

Lekkages laten zitten is vragen om problemen

De kop zegt het eigenlijk zelf al: lekkages zijn een probleem wat meer voorkomt dan je zou denken, vooral in oudere panden. Ook dit is een randstad probleem wat veel voorkomt: hier worden huizen/appartementen wat minder snel vernieuwd. Het kost gewoon onmenselijk veel geld om dit te doen. Het gevolg is, is dat veel panden last hebben van waterschade of nog erger. Bij erger kan je denken aan verroeste leidingen, kapotte vloeren of complete waterleidingen die open springen. 

Hoewel ik zelf denk best handig te zijn, ga je hier toch wel een loodgieter nodig hebben. Is het bij jou ook zo ver? Kies er dan voor om een van de top loodgieters in Rotterdam aan te nemen, zo weet je in ieder geval zeker dat het goed komt.

De verwarming gaat niet omhoog, maar de temperatuur gaat wel omlaag

De titel zegt het al: het wordt koud buiten en de temperatuur blijft maar zakken. Je kan er voor kiezen om dertien lagen kleren aan te doen om niet te bibberen, maar je kan ook je verwarming laten maken. Soms is het genoeg om een luchtbubbel te laten doorlopen, maar dit is niet altijd het geval. In plaats van zelf alles proberen te fixen (en daarmee mogelijk schade aan te richten), raad ik aan om een professionele loodgieter in te huren. Bij kleine reparaties in het huis kan je het ‘gewoon’ zelf doen, maar bij grotere reparaties zoals bij je verwarming is goedkoop simpelweg duurkoop.

Wat hebben we geleerd?

We hebben geleerd dat, als het om sanitaire- of leidingproblemen aankomt, het beter is om iemand in te huren. Je kan een vriend of vriendin hebben die zegt het te kunnen (of zelf), maar de kans dat dan wat fout gaat is aannemelijk. Wees verstandig, huur een loodgieter in.