Door de tv op te hangen aan de muur kun je veel ruimte besparen. Met gebruik van een draaibare muurbeugel kun je daarnaast genieten van extra voordelen. Zo kun je de kijkhoek perfect aanpassen op de situatie. Draai het scherm bijvoorbeeld richting jouw favoriete fauteuil of draai het juist richting de eethoek als je vanaf daar de sportwedstrijd in de gaten wil houden. Het is mogelijk om een televisiescherm zelf op te hangen zonder professionele hulp. Dit scheelt weer wachttijd en montagekosten. In dit artikel staan enkele praktische tips om zelf het televisiescherm op te hangen met een muurbeugel.

1. Kies de juiste muurbeugel

Voordat je aan deze klus kunt beginnen, is het belangrijk om de juiste muurbeugel uit te kiezen. Kies een praktische TV ophangbeugel die geschikt is voor jouw scherm en perfect aansluit op jouw wensen. Het is belangrijk dat de muurbeugel het juiste formaat heeft en het gewicht van het scherm kan dragen. Daarnaast heb je de keuze uit diverse soorten beugels voor meer kijkgemak. Overweeg bijvoorbeeld een kantelbare en draaibare beugel voor extra flexibiliteit. Er zijn ook elektrische varianten verkrijgbaar die je met een simpele druk op de knop kunt besturen.

2. Bepaal de ideale positie

Bepaal de gewenste hoogte en plek voor je televisie. Houd rekening met de ooghoogte vanaf de zitplaatsen voor de beste kijkervaring. Markeer de beste positie voor het scherm op de muur. Pak er vervolgens een waterpas bij om ervoor te zorgen dat je de muurbeugel recht bevestigt.

3. Denk aan het kabelbeheer

Denk voordat je de tv ophangt goed na over het beheer van de kabels. Overweeg om gebruik te maken van kabelgoten of clips om kabels netjes langs de muur te geleiden. Dit draagt niet alleen bij aan een opgeruimde look, maar maakt het ook gemakkelijker om onderhoud uit te voeren.

4. Bevestig volgens instructies

Volg nauwkeurig de instructies van de TV beugel en gebruik de juiste gereedschappen. Controleer na plaatsing of de muurbeugel stevig is verankerd en of het waterpas hangt. Pas wanneer je 100% vertrouwen hebt in het resultaat, kun je jouw televisiescherm aan de beugel bevestigen.

5. Vraag een extra paar handen

Het ophangen van een televisie hoeft niet lastig te zijn, maar het is handig om een vriend of familielid om hulp te vragen. Vooral als het om een groot en zwaar scherm gaat. Met een extra paar handen gaat de klus sneller en loop je minder risico op schade aan de muur of aan de TV.