Het is niet ongewoon om te denken dat na het voltooien van een verbouwing, je afscheid neemt van alle professionals die betrokken waren bij het proces. Echter, in werkelijkheid is het handig om bepaalde contactpersonen – zoals een makelaar, aannemers, architecten en taxateurs – ook na de verbouwing bij de hand te houden. Er kunnen immers altijd onvoorziene omstandigheden of behoeften ontstaan waarbij hun expertise van pas komt. In dit document bespreken we deze rollen verder en leggen we uit waarom hun diensten ook na het voltooien van een verbouwing waardevol zijn. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Een makelaar

Het eerste contactpersoon dat handig is om te hebben nadat je verbouwing klaar is, is een makelaar. Dit is met name het geval wanneer je graag je woning na de verbouwing op de woningmarkt wil zetten. Voor veel personen is dit immers een manier om geld te verdienen. Hierbij is het wel zaak om een makelaar te vinden die enkel om een vast bedrag vraagt in plaats van een commissie. Denk dan bijvoorbeeld aan een makelaar als Kijck. Dit zal je verrassend veel geld schelen!

Aannemers

Aannemers spelen een cruciale rol tijdens en na een verbouwing. Ze zijn vaak verantwoordelijk voor het daadwerkelijke bouwwerk en zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt. Na het voltooien van een verbouwing is het nuttig om contact aan te houden met de aannemer. Eventuele problemen die na de verbouwing ontstaan, worden vaak het beste opgelost door degenen die het werk hebben uitgevoerd. Bovendien geven zij waardevolle adviezen over het onderhoud van de nieuwe constructies of installaties in je woning. Het is dus geen overbodige luxe om een betrouwbare aannemer in je contactenlijst te hebben.

Architecten

Architecten zijn niet alleen cruciaal tijdens de verbouwing, maar ook daarna. Het zijn de visionairen die ideeën omzetten in concrete ontwerpen. Ze helpen je om toekomstige verbeteringen of uitbreidingen van je woning te plannen. Bovendien staan ze je bij tijdens het oplossen van eventuele ontwerpproblemen die na de verbouwing aan het licht komen. Het behouden van een goede relatie met je architect helpt je om het uiterlijk en functionaliteit van je woning op de lange termijn te behouden.

Taxateurs

Taxateurs zijn essentieel na een verbouwing omdat zij de waarde van je gerenoveerde woning kunnen beoordelen. Deze evaluatie is vooral nuttig als je overweegt je huis te verkopen of te verhuren. Een betrouwbare taxateur houdt rekening met de verbeteringen die je hebt aangebracht en adviseert je over de prijs die je kunt vragen op de woningmarkt. Bovendien is een taxatie nodig voor hypotheekverstrekkers en verzekeraars, dus het is handig om een betrouwbare taxateur in je contactenlijst te hebben.