Als je een toename hebt opgemerkt in de hoeveelheid rommel en rotzooi in je kamer, dan is het tijd om de kastsituatie in je huis te heroverwegen. Met een kast in huis heb je niet alleen extra ruimte, maar blijft ook alles overzichtelijk en makkelijk terug te vinden. Maar wat zijn precies de verschillende soorten kasten die je kunt overwegen? Een lockerkast kopen is bijvoorbeeld een optie, vooral als je veel werkkleren of jassen hebt. Daarnaast zijn er nog meer soorten kasten die pirma in huizen passen, hieronder nog een aantal 

Kleerkasten 

In sommige gevallen is er bij de renovatie misschien niet genoeg ruimte in je kamer om er een kast in te laten inbouwen. Kies dan voor opties in plaats van inbouwkasten. Kleerkasten, vooral de klassieke houten, worden gevonden in beschavingen die zo oud zijn als de oude Egyptenaren. Hoewel ze hun plaats als huishoudelijke standaard voor inloopkasten zijn kwijtgeraakt, behoren ze nog steeds tot de meest haalbare alternatieven voor instapkasten. Een nadeel van kleerkasten als opbergruimte is dat ze niet genoeg ruimte hebben om al je spullen op te bergen. Daarom worden sommige alleen gebruikt voor het opbergen van kleding en accessoires.

Inloopkasten

De lijst gaat door met de beste keuze voor iedereen die op zoek is naar de maximale hoeveelheid ruimte om zijn schoenen, kleding, accessoires en meer op te slaan! Wat een inloopkast onderscheidt van elk ander type kast dat er is, is dat het een hele kamer is in plaats van een fysiek item te zijn. Al betekent dat niet dat het supergroot hoeft te zijn. Een inloopkast kan zelfs zo compact zijn als een paar vierkante meter tot een enorme showroom met speciale verlichting en aparte kleedkamers. Omdat het een luxeartikel is, zijn inloopkasten niet alleen bedoeld om je spullen in op te bergen, maar ook om ze te laten zien.

Italiaanse kasten

Als je er alles aan doet om unieke en luxueuze ideeën in je huis uit te proberen, dan is een Italiaanse kast de juiste keuze! Italiaanse kasten zijn niet bepaald een soort kast, maar eerder een stijl van een op maat gemaakte kast die precies in je kamer past. Net als de vorige kasten, worden ze voornamelijk gebruikt om kleding, accessoires, schoenen en tassen in op te bergen. Wat uniek is aan de Italiaanse stijl die het dichtst in de buurt komt, is dat het elementen van reik- en garderobekasten kan combineren om een ​​unieke kast voor je slaapkamer te creëren!

Linnenkasten

Een linnenkast is een soort kast die is ontworpen om alles in op te bergen, van handdoeken, badkamerbenodigdheden, reservelakens, dekens, kussens en soortgelijke items. Net als de gangkasten, zijn deze kasten ook relatief klein en meestal te vinden in de gangen van een huis. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, waaronder insteekstijl en andere met tweevoudige deuren. Sommige mensen combineren linnen- en waskasten door een wasmachine en droger aan de linnenkast toe te voegen. Zo sla je twee vliegen in één klap!