Kunststof kozijnen zijn echt heel fijn. We zijn blij dat we deze gekozen hebben!” Dit of iets anders in deze strekking is wellicht al meerdere keren tegen je gezegd, maar voordat je zelf kunststof kozijnen overweegt, wil je uiteraard wel weten wat het dan is dat kunststof kozijnen zo aantrekkelijk maakt. We zetten graag alle voordelen voor je op een rijtje.

Onderhoudsarm

Het onderhoudsarme karakter van kunststof kozijnen is misschien wel het voornaamste waarom mensen voor dit type kozijnen kiezen. Je hoeft ze namelijk alleen af en toe af te doen met een sopje. Meer niet! Ze hoeven niet geschilderd te worden, ook niet na zoveel jaren. Nadat je ze geplaatst hebt, heb je er dus nog nauwelijks omkijken naar, terwijl ze gewoon in goede staat blijven.

Goede isolatie

Nog een belangrijke reden voor hun populariteit is het feit dat ze zo goed isoleren. Dankzij kunststof kozijnen blijft de warmte goed binnen en blijft het geluid goed buiten. Je hoeft niet bang te zijn voor kieren, en dus tocht, en je ziet je energieverbruik dalen als je nu houten kozijnen hebt. Zeker met HR++ glas. Daardoor worden je energiekosten lager en wordt er minder CO2 uitgestoten, wat weer fijn is voor het milieu. Twee vliegen in één klap dus!  

Lange levensduur

De kans is groot dat je de rest van je leven plezier hebt van jouw kunststof kozijnen. Ze gaan namelijk wel zo’n 50 jaar mee! Omdat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en niet gaan rotten, blijft hun goede conditie gegarandeerd. Zelfs inbrekers zullen het niet aandurven om jouw kunststof kozijnen al eerder te verprutsen, omdat ze zo’n sterk profiel hebben, en ze zijn niet ontvlambaar, wat ze brandveilig maakt. Kunststof reageert niet op hitte zoals hout en plastic dat wel doen. Een veilig gevoel! Bovendien is het kunststof na zijn levensduur voor 100% recyclebaar, wat kunststof kozijnen ook nog eens een duurzame keuze maakt.

Hebben kunststof kozijnen jouw interesse gewekt? Dan is het leuk om te weten dat ze werkelijk in alle kleuren verkrijgbaar zijn. Zelfs met een nauwelijks van echt te onderscheiden houtnerf! Daardoor kun je altijd de kozijnen kiezen die bij je huis of je interieur passen, in de stijl die jou aanspreekt. Ook wanneer je bijvoorbeeld een kunststof dakkapel wilt laten plaatsen, geniet je van deze voordelen van kunststof. Vraag verschillende offertes aan en laat je adviseren over de mogelijkheden en garantie door één van de specialisten in kunststof kozijnen!