Het verduurzamen van een woning is vandaag de dag steeds populairder. Waar we bij het verduurzamen vooral denken aan het laten plaatsen van zonnepanelen en ook het isoleren van de vloer, muren en het dak, is het ook het laten plaatsen van kunststof kozijnen een goede manier om je huis nog verder te verduurzamen. Los van het feit dat dit op lang termijn een stuk voordeliger is, heeft het laten plaatsen van kunststof kozijnen nog veel meer voordelen. In dit artikel zullen we er daarom een aantal, waarvan wij vinden dat deze belangrijk zijn voor huiseigenaren, met je bespreken.

Duurzaam en onderhoudsvrij

In tegenstelling tot houten kozijnen, zijn kunststof kozijnen vrijwel volledig onderhoudsvrij. Natuurlijk is het wel belangrijk ze periodiek te laten schoonmaken, zodat je niet alleen qua uiterlijk mooi blijft, maar ook het vuil kan worden verwijderd. Afzien daarvan, hebben deze kozijnen verder geen onderhoud nodig en daarmee dus een stuk goedkoper op lange termijn. Heb je houten kozijnen, dan dienen deze gemiddeld iedere 5 tot 7 jaar wel opnieuw in de verf te worden gezet, wat uiteraard ook kosten met zich meebrengt. Dit zorgt ervoor dat de levensduur een stuk langer wordt en ze daarmee dus ook duurzamer zijn.

Isolerende werking

Als je er als huiseigenaar voor hebt gekozen je woning volledig te laten isoleren, dan is de laatste stap, het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Deze kozijnen hebben namelijk een veel beter isolerende werking, wat bijdraagt aan het verminderen van de stookkosten en uiteindelijk dus ook de energierekening. Naast dat ze zorgen voor minder warmteverlies, hebben ze ook een geluidswerende werking, iets wat vooral in een drukke straat erg prettig is. Lijkt jou dit ook wel wat en wil je eens vrijblijvend kijken welke mogelijkheden en voordelen dit voor jouw woning biedt, dan Ramenfabriek Op ’t Hoog die gespecialiseerd is in alles wat met (kunststof) kozijnen te maken heeft, kan je vrijblijvend voorzien van een advies, zodat jouw woning nog duurzamer wordt.

Veiligheid

Naast dat kunststof kozijnen duurzaam zijn en ook een isolerende werking hebben, zijn ze ook ontzettend veilig. Doordat deze kozijnen vrijwel geen naden en kieren hebben en zijn voorzien van stevig hang- en sluitwerk, zijn inbraakwerender dan houten kozijnen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je huis veiliger is, maar je ook zelf met een wat prettiger gevoel op de bank zit, wanneer het ‘s avonds donker is. Wat we bijvoorbeeld vaak zien bij houten kozijnen, is dat ze naarmate ze ouder worden, ook zwakke plekken beginnen te krijgen, waardoor het voor een inbreker veel gemakkelijker wordt om het kozijn te kunnen ontwrichten.

Waarde verhogend

Het laten plaatsen van kunststof kozijnen is niet alleen vanuit praktisch oogpunt handig, maar het zorgt er ook voor dat het de waarde van je huis verhoogt. Allereerst doordat het je huis een stuk duurzamer maakt, wat in de meeste gevallen ook het energielabel ten goede komt, maar ook omdat het er een stuk mooier uitziet. Je kunt je wel voorstellen dat een potentiële koper het heel wat waard is om een paar duizend euro meer te bieden op een huis dat voorzien is van kunststof kozijnen. Zo weet je als koper namelijk zeker dat je de komende tijd geen kosten voor onderhoud, reparatie of vervanging hebt voor de kozijnen.