Verbouwingen zijn vaak overweldigend, maar er zijn ook kleinere klussen die een grote impact hebben maar tegelijkertijd zelf kunt uitvoeren. In deze blog bespreken we vier van de meest populaire kleine klussen tijdens een verbouwing en geven we tips over hoe je ze uitvoert.

Vloertegels leggen

De eerste populaire kleine klus tijdens een verbouwing is het leggen van vloertegels. Dit komt doordat het leggen van vloertegels binnen mum van tijd afgerond is. Het enige wat wellicht tijd vergt, is het uitzoeken van de soorten tegels. Je hebt hierbij veel keuze. Denk dan bijvoorbeeld aan kleine tegels in een visgraatpatroon of grote effen vloertegels. Op dit moment zijn hexagon tegels ook uiterst populair doordat de vorm vrij uniek is. Zodra je de tegels hebt uitgezocht, hoef je alleen nog maar de tegels bij de bouwmarkt of online op te halen, ze op de juiste manier neer te leggen en eventueel nog verf of een andere afwerking toe te passen.

Schilderen

Het schilderen van je muren is een andere populaire kleine klus tijdens een verbouwing. Schilderen verandert de look en feel van je ruimte drastisch en zonder al te veel inspanning. Kies hierbij voor een nieuwe kleur om frisheid en levendigheid in je ruimte te brengen of misschien voor een neutrale kleur om een rustige en serene sfeer te creëren. Om het schilderen efficiënt uit te voeren, heb je enkele eenvoudige hulpmiddelen nodig zoals verf, borstels, rollen, verfbakjes schilderstape en een ladder.

Verlichting vervangen

Het vervangen van verlichting is een andere veelvoorkomende kleine klus bij het verbouwen. De juiste verlichting maakt een wereld van verschil in de sfeer en esthetiek van je ruimte. Dit kan zo eenvoudig zijn als het vervangen van oude lampen door energiezuinige LED lampen, het installeren van dimmers voor sfeerverlichting, of het upgraden naar moderne lichtarmaturen voor een frisse look. Houd bij het kiezen van nieuwe verlichting rekening met het doel van de ruimte, het gewenste verlichtingsniveau en de stijl van je interieur. Het vervangen van de verlichting wordt meestal binnen een dag worden voltooid.

Kastjes opknappen

Kastjes opknappen is een van de meest lonende kleine klussen tijdens een verbouwing. Het geeft je de kans om je oude, gedateerde kastjes een frisse, nieuwe look te geven zonder de kosten van het vervangen van het hele interieurstuk. Of je nu kiest om ze opnieuw te schilderen, nieuwe handgrepen toe te voegen, of misschien zelfs de hele voorkant te vervangen; je zult verbaasd zijn hoeveel impact deze kleine veranderingen hebben op het uiterlijk van je huis. En het beste van alles is dat je deze klus zelf kunt doen met een beetje vaardigheid en de juiste hulpmiddelen, waardoor je behoorlijk op arbeidskosten bespaart.