Wanneer we kijken naar de meeste woonkamers, dan zien we steed vaker dat er wordt gekozen voor behang op de muren en dat is natuurlijk niet voor niets. De voornaamste reden is de enorme keuze en ook de flexibiliteit die het biedt. Neem bijvoorbeeld renovlies behang. Dit type behang is niet alleen ideaal om je muren in plaats van te moeten stucen, door middel van behang mooi vlak te krijgen, maar ook perfect om te voorzien van iedere gewenste kleur. Niet zo gek dus dat behang en vooral dit type behang steeds meer aan populariteit wint in ons land. Omdat er daarnaast nog allerlei andere voordelen zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Enorme keuze

Waar je bij het sauzen van een muur natuurlijk tegen een beperking aanloopt, is dit met behang niet het geval. Zo kun je namelijk niet alleen glasvlies behang kopen, welke je zelf in de gewenste kleur kunt sauzen, maar er zijn ook allerlei verschillende printjes op de markt. Stel dat je een landelijke woonstijl wilt creëren, dan kun je dit relatief eenvoudig doen met een bepaald patroon. Dit heeft als voordeel dat je in principe iedere stijl in de vorm van behang kunt krijgen. Is het er niet, dan heb je ook altijd zelf de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaalde kleur. Kortom, keuze genoeg dus!

Verbergen van oneffenheden

Heb je het gevoel dat je muur niet helemaal glad is, dan kun je ervoor kiezen om deze te laten stucen, maar de kosten hiervoor zijn al snel 40 tot 60 euro per vierkante meter. Vooral wanneer het om kleine oneffenheden gaat, is dit ook prima met behang op te lossen. Zo kun je kiezen voor renovliesbehang, zodat je de muur niet hoeft te stucen en je het een hoop geld scheelt. Dus ga je je woning verbouwen en heb je het idee dat de muren niet helemaal glad zijn, kijk dan eens naar de mogelijkheid deze te behangen. Niet alleen is dit vele malen voordeliger, waardoor je geld overhoudt voor andere zaken, maar zorgt het er ook voor dat je een enorme keuze hebt uit kleuren en patronen.

Eenvoudig te vervangen Ben jij iemand die zijn of haar stijl met een paar jaar alweer zat is? Dan is behang ideaal. Zo kun je vaak met gemak een keer of twee een andere kleur aanbrengen en vervolgens het behang ook eenvoudig verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je niet vastzit aan een bepaalde stijl, maar dus gerust kunt kiezen voor één muur die je voorziet van een andere kleur. Vooral wanneer de muren nu wit of gebroken wit zijn, is een behangetje achter bijvoorbeeld de bank vaak al voldoende voor een volledig andere look en feel. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je aan deze muur niet allerlei wanddecoratie hangt. Doe je dit wel, probeer het dan rustig te houden, zodat de muur niet te druk wordt en je het gevoel hebt dat de muren op je af komen wanneer je op de bank zit.