Er zijn vandaag de dag steeds meer initiatieven om je bedrijfspand dat je beheert te verduurzamen. Een van de meest gekozen opties is het laten leggen van zonnepanelen. Want heb je een dak op het zuiden die – het liefste – hellend is? Dan heb je de perfecte basis om de zonnepanelen te laten leggen met een zonnepanelen montageframe. Maar daarnaast profiteer je ook van een paar andere voordelen. Benieuwd? De meest aantrekkelijke voordelen zetten we in deze blog voor je op een rijtje.

De plaatsing is in een mum van tijd gedaan door een ervaren installatiebedrijf

Het proces – van het uitzoeken tot aan de plaatsing van de zonnepanelen – kun je het beste laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je zeker dat dit proces zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Niet alleen tijdens het uitzoeken van de panelen, maar ook tijdens het plaatsen, bijvoorbeeld voor zonnepanelen montagesysteem schuin dak,  ervaar je zo weinig mogelijk hinder. Maar je ontvangt van tevoren ook het nodige advies over waar de zonnepanelen het beste op het dak kunnen worden gelegd. Je weet dan altijd zeker dat je van een maximaal rendement geniet. 

Weten wat je iedere week kunt besparen? Een app maakt het erg inzichtelijk

En na het plaatsen van de zonnepanelen op het dak? Dan wil je  maar al te graag weten wat voor bedrag je iedere maand bespaart. Gelukkig bestaan er vandaag de dag verschillende apps voor verschillende merken zonnepanelen. Dit betekent dat je via je telefoon of je tablet meteen kunt zien hoeveel geld je – zelfs per dag – kunt besparen. En dat is natuurlijk wel zo leuk om te weten. Uiteraard laat een medewerker van een installatiebedrijf je meteen zien hoe deze app in zijn werk gaat.

Bereken van tevoren altijd hoeveel zonnepanelen je precies moet laten leggen op het dak

Weet je op dit moment al precies hoeveel zonnepanelen je moet laten plaatsen om de door jou gewenste energie op te wekken? Vandaag de dag zijn er verschillende handige online configurators te vinden waar je vrijblijvend gebruik van maakt. Maar het is natuurlijk nog beter om een keer in gesprek te gaan met een specialist. Hierdoor weet je zeker dat de zonnepanelen in een mum van tijd bij jou op het dak van het zakelijk vastgoed kunnen worden gelegd. Kies je binnenkort voor deze duurzame investering, zodat je iedere maand op de energiekosten kunt besparen én een duurzaam steentje bijdraagt aan de wereld?