Ga je beleggen in vastgoed? De kans is groot dat je dan huizen koopt die je vervolgens verhuurt. Het probleem is alleen dat er tegenwoordig veel keuze voor huurders is. Je moet dan ook opvallen als verhuurder en dat doe je goed met een pas gerenoveerde woning. Het oog van een potentiële huurder zal dan op een verhuursite direct naar jouw huis gaan, waardoor je meer kans maakt op het verhuren van je vastgoed tegen een fantastische prijs. Gebruik bij de renovatie deze tips!

Focus op de keuken en badkamer 

Pas gerenoveerde keukens en badkamers zijn vooral aantrekkelijk voor huurders omdat ze schoon en ongerept zijn. Ze zijn aantrekkelijk voor verhuurders omdat je de maandelijkse huur kunt verhogen, afhankelijk van het soort doelgroep dat je wilt aantrekken. Een gloednieuwe keuken of badkamer kan echter enkele duizenden euro’s kosten en kan lange, zware projecten zijn, dus bereken die ROI alsof je leven ervan afhangt.

Richt je op duurzaamheid

Je wilt echt niet tussen elke huurperiode een volledige make-over moeten doen als deze van korte duur kan zijn als 6-12 maanden. Het is redelijk om tussen huurcontracten korte aanpassingen door te voeren als je in de eerste plaats investeert in duurzame materialen en goed vakmanschap. Dit vergt meer van een initiële investering dan je misschien had gepland, maar het zal je op de lange termijn helpen geld te besparen.

Plan je verbouwing

Hoe langer je bezig bent met renoveren, hoe minder huur je krijgt. Zolang je pand leegstaat, levert het je geen rendement op je investering op, dus plan vooruit en zorg ervoor dat je de tijd dat het leeg staat tot een minimum beperkt. Stel een doel voor je renovatie en een realistisch tijdsbestek, werk dan terug en plan alle taken die moeten worden voltooid en hoe lang ze zullen duren. Je moet kijken naar de tijd die je tussen huurcontracten hebt en van tevoren eventuele aannemers reserveren, gereedschap en benodigdheden huren of kopen, zodat ze klaar zijn voor gebruik voordat je renovatie begint.

Ga voor tegels

Als je twijfelt, betegel het dan. Dit geldt voor muren en vloeren in badkamers, keukens en bijkeukens – alle kamers die sanitair hebben en omdat ze vochtig kunnen worden en vatbaar voor schimmel. Voor muren gaan tegels veel langer mee dan verf en ze zijn bestand tegen schimmel. Kies voor donkere voegen – vooral voor vloertegels waar vuil van schoenen snel lichte voegen donker maakt, behalve de hoeken van de kamer, dat ziet er vreselijk uit.

Kies voor donker

Een heel goed advies is om nog meer gedempt te gaan met je kleurenschema. Je bent misschien van de witte, lichte en luchtige overtuiging – dit ziet er ruimer uit, maar op een witte of lichte achtergrond kondigen slijtplekken zich aan de wereld aan als een trompet in een bibliotheek. Probeer gedempte grijstinten en bruintinten om te voorkomen dat je tussen elke huurperiode moet betalen voor het opnieuw schilderen van muren. Deze kunnen er nog steeds erg stijlvol uitzien en ze camoufleren slijtageplekken beter. Ze zijn ook neutraal, dus ze passen bij alles.