Huiseigenaren in Nederland hebben geleerd dat kunstgras om vele redenen de betere keuze is voor gazons. Maar veel mensen realiseren zich niet hoeveel andere manieren er zijn om nepgras te gebruiken. Creatieve ideeën variëren van verrassend praktisch tot echt ‘daarbuiten’, maar elk idee heeft zijn eigen speciale aantrekkingskracht. Dit is ook zeker mogelijk met recyclebaar kunstgras, wat nog maar net op de markt is gebracht door Top Kunstgras. Hieronder lees je wat voor dit product is en hoe je het creatief kunt gebruiken. 

Wat is recyclebaar kunstgras?

Voordat we creatieve manieren benoemen waarop je recyclebaar kunstgras kunt gebruiken, willen we eerst uitleggen wat voor product dit überhaupt is. Just Green is een innovatieve ontwikkeling van TopKunstgras. Sterker nog, het is nog nooit eerder een fabrikant gelukt om kunstgras te ontwikkelen dat volledig recyclebaar is. Just Green is dat wel omdat het helemaal gemaakt is van 1 dna kunststof, wat na het gebruik ingezet kan worden bij de productie van bijvoorbeeld nieuw kunstgras. Dit materiaal is bovendien veilig voor mens, dier en natuur. Ook heeft het een hoge kleurechtheid en ziet het er zelfs perfect uit op de ergste regenachtige dagen. Just Green laat namelijk 60 liter water per minuut per vierkante meter door, wat een stuk beter is dan veel andere soorten kunstgras. Je weet nu waarom dit recyclebare kunstgras zo geweldig is, maar hoe kun je het gebruiken? Je leest het hieronder. 

  1. Leg het op betonnen vloeren 

Laten we eerlijk zijn. Beton is ronduit lelijk, of het nu om je verouderde loopbrug of terras gaat, of om een ​​binnenvloer. Het is altijd koud en het is meedogenloos moeilijk. In veel huizen hebben betonnen vloeren in kelders de neiging om vocht aan te moedigen dat de groei van schimmel of meeldauw in traditioneel tapijt bevordert, ongeacht hoe je de situatie probeert te verhelpen. Vergeet dat! Bedek in plaats daarvan je onaantrekkelijke, vervelende binnenvloeren met kunstgras.  

  1. Installeer het in je tuin 

Je weet al dat recyclebaar kunstgras superduurzaam is, ontworpen om er zelfs op plaatsen met het meeste verkeer op zijn best uit te zien. Dat maakt hem ideaal voor het creëren van paden rond je tuin of in je bloemen- en groentetuinen. Je kunt het gazon als een doorlopend recht of gebogen looppad aanleggen, of je kunt de grasmat in stapstenen in elke gewenste maat en vorm snijden. Gebruik hem om een ​​intieme zithoek te accentueren, onder een bankje of een tafeltje en een paar stoelen. 

  1. Plaats het tijdelijk

Soms moet je gewoon decoraties op je gazon leggen, toch? Kerstmis en andere feestdagen vragen om je eigen gepersonaliseerde displays. Voor speciale gelegenheden, zoals verjaardags- of afstudeerfeesten, laat het beginnen van het feest met decoraties in de voortuin iedereen weten: “Dit is de plek!” En als Halloween voor de deur staat, ben jij het huis dat je zeker moet bezoeken als je een spookhuis op je kunstgrasveld bouwt. Kunstgras is een stuk meegaander dan natuurgras als het gaat om dit soort decoratie.