Kasten zijn in iedere woning natuurlijk een must. Zowel in de woonkamer, als slaapkamer kunnen we niet zonder. Toch zien we dat het kiezen van de juiste kast soms best een uitdaging is. Met name als het gaat om een wat grotere kast, zoals een kledingkast. Omdat een kast zowel praktisch als toevoeging heeft op je interieur, willen we graag een drietal must have kasten met je bespreken, die voor ieder huis een aanrader zijn. Daarbij moet je denken aan een dressoir, televisiekast, maar natuurlijk ook een kledingkast. Kortom, reden genoeg dus om even goed op te letten.

Ladekast

Wat is er nu handiger dan een ladekast waar je al je spullen in kunt opbergen, zodat ze niet in het zicht liggen. Vooral als je een thuiskantoor hebt, is een ladekast kopen voor je werkgerelateerde spullen helemaal zo gek nog niet. Deze kasten zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, dus ook ideaal voor wanneer je eigenlijk niet zo heel veel spullen wilt kunnen opbergen. Overigens zijn ze ook perfect voor het speelgoed van de kinderen, maar dat even terzijde.

Kledingkast

Er is natuurlijk niets zo belangrijk als een goede kledingkast. Reden genoeg dus om hier in te investeren. Het voordeel van deze kasten, is dat je de mogelijkheid hebt om ze helemaal op maat te laten maken, maar je er ook voor kunt kiezen om gewoon een standaard model te nemen. Als je het ons vraagt, dan kun je het beste kiezen voor een op maat gemaakte kast, zodat je deze volledig naar wens kunt indelen en ook zeker weet dat de ruimte optimaal wordt benut. De kosten liggen dan misschien wel wat hoger, maar uiteindelijk heb je er wel meer plezier van, weten we uit ervaring. Zo kun je bijvoorbeeld bij onze grote Zweedse vrienden van Ikea een kast laten samenstellen die helemaal naar wens wordt gemaakt voor je.

Dressoir

Het dressoir is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest en dat is natuurlijk niet voor niets. Het voordeel van deze kasten, is dat ze vaak niet hoger zijn dan 90 centimeter en je dus de bovenkant kunt gebruiken voor een mooie vaas, een ornament of andere leuke decoratie. De kast zelf gebruik je om spullen in op te bergen, zodat je de kamer netjes houdt. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat je er wel voor zorgt dat je dressoir geen dumpplek wordt voor prullaria.

Kies de kast die bij jou past

Zoals je  hebt kunnen lezen zijn er kasten in allerlei soorten en maten. Wat vooral belangrijk is, is dat je eerst kijkt naar de praktische toepassing. Stel dat je wat meer opbergruimte nodig hebt in je woonkamer, dan is het verstandig om te kiezen voor een dressoir. Zoek je een kastje voor in de hal, dan gaat het vaak meer om het decoratieve gedeelte en kun je prima uit de voeten met een wat kleiner model. Het is dus aan jou waar je uiteindelijk voor gaat.