Bouwen en verbouwen gaat helaas niet altijd zonder slag of stoot. Soms ontstaat er schade aan de woning of aan het bouwproject. Het is belangrijk om hier snel en adequaat op te reageren. In dit artikel bespreken we wat je moet doen bij bouwschade en waarom het inschakelen van een contra expert via Schippers Bouwconsult een goede keuze kan zijn.

Bepaal de omvang van de schade

De eerste stap bij bouwschade is het bepalen van de omvang van de schade. Hierbij is het belangrijk om alle schade op een rijtje te zetten en te bepalen wat er precies beschadigd is en hoe groot de schade is. Het is verstandig om foto’s te maken van de schade en deze te bewaren voor eventuele vervolgstappen.

Meld de schade bij de verzekeraar

Als de omvang van de schade duidelijk is, is het belangrijk om de schade te melden bij de verzekeraar. Hierbij is het van belang om te kijken welke verzekering van toepassing is en wat er precies gedekt wordt. Het kan hierbij helpen om de polisvoorwaarden erbij te pakken of contact op te nemen met de verzekeraar.

Neem maatregelen om verdere schade te voorkomen

Als er bouwschade is ontstaan, is het belangrijk om verdere schade te voorkomen. Hierbij kan gedacht worden aan het afdekken van beschadigde delen van het bouwproject, het plaatsen van noodvoorzieningen of het tijdelijk stilleggen van het bouwproject. Door snel te handelen en maatregelen te nemen, kan erger voorkomen worden.

Overweeg het inschakelen van een contra expert

Een contra-expert is een onafhankelijke expert die ingeschakeld kan worden bij bouwschade. Het voordeel van het inschakelen van een contra-expert is dat deze de schade kan beoordelen en kan helpen bij het vaststellen van de oorzaak van de schade. Daarnaast kan een contra-expert helpen bij het bepalen van de omvang van de schade en het opstellen van een rapportage die als bewijs kan dienen bij de verzekeraar. Het inschakelen van een contra-expert kan vooral van belang zijn als er discussie ontstaat over de oorzaak of omvang van de schade. De contra-expert kan als onafhankelijke partij optreden en helpen bij het oplossen van het geschil. Het is wel belangrijk om hierbij op te letten dat de contra-expert betrouwbaar en deskundig is en dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over de kosten.

Neem de juiste stappen!

Bouwschade kan vervelend zijn en leiden tot financiële en praktische problemen. Het is belangrijk om snel en adequaat te handelen bij bouwschade en de omvang van de schade te bepalen. Het melden van de schade bij de verzekeraar en het nemen van maatregelen om verdere schade te voorkomen zijn hierbij essentieel. Het inschakelen van een contra-expert kan een goede optie zijn als er discussie ontstaat over de oorzaak of omvang van de schade.